نوازندگی ساز یکی از بهترین راه ها برای آرامش داشتن است. شما اگر در نواختن یک ساز قوی باشید، می توانید هر زمان که اراده بکنید، ساز خود را بردارید و در هر جا که دوست دارید، ساز خود را بنوازید و از موسیقی خودتان لذت ببرید. یادگیری نوازندگی ساز در کنار تمامی زیبایی هایی که دارد؛ مسیری پر پیچ و خم و نسبتا سخت خواهد بود. البته منظور ما از این نواختن، حرفه ای بودن در نواختن ساز ها است وگرنه نوازندگی ابتدایی و ساده پیچ خم های زیاد و سختی خاصی ندارد. شما برای یادگیری نوازندگی ساز باید ابتدا راه های آن را فرا بگیرید. با گسترش اینترنت و همگانی شدن شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، شما تحت هر شرایطی می توانید به یادگیری نوازندگی ساز مورد نظرتان بپردازید. در این قسمت از مقاله، انواع راه های یادگیری نوازندگی را به شما معرفی می کنیم و سپس از سختی های یادگیری نوازندگی ساز نیز سخن خواهیم گفت. با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
روش یادگیری نوازندگی و سختی های یادگیری نوازندگی ساز
برای یادگیری نوازندگی روش های مختلف و فراوانی وجود دارد. روش های مجازی و حضوری از انواع کلی این روش ها هستند:
· روش مجازی: در این روش شما با دستیابی به اکانت های مخصوص و با هزینه های کم، به فایل ها و ویدئو های آموزشی مختلف آموزش و یادگیری نوازندگی با انواع ساز ها، می توانید فرآیند آموزش را شروع کنید. در این فرآیند، شما با یک استاد مجازی آشنا شده و آموزش های کامل او را در قسمت های مختلف با چندین نوع اجرا خواهید دید. از سختی های یادگیری نوازندگی ساز در این روش، باید عدم امکان سوال و جواب را گفت. فرآیند یادگیری آن هم در شروع؛ نیاز به حضور یک استاد پاسخگو و با حوصله دارد. اما به هر حال این روش یک انتخاب برای افرادی است که توانایی انتخاب گزینه های دیگر را ندارند.
· ثبت نام در آکادمی های موسیقی: در این روش شما با مراجعه به آکادمی های تخصصی موسیقی و نوازندگی، پس از مشاوره با کارشناسان و اساتید، یک ساز مشخص را انتخاب می کنید و سپس به طور مرتب در کلاس های استاد ساز مورد نظر شرکت می کنید. معمولا در اینگونه آکادمی ها، اساتید کلاس ها، همان بهترین نوازنده های با سابقه ساز مورد نظر در شهرتان هستند. البته در برخی آکادمی ها نیز، اساتید بزرگ موسیقی کشور حضور دارند که به طور طبیعی هزینه کلاس های آن ها بسیار بالاتر خواهد بود. از جمله سختی ها و چالش های این روش، می توان به هزینه و زمان زیاد اشاره کرد. برای شرکت در این کلاس ها شما اختیاری ندارید و کلاس ها به صورت هماهنگ در یک زمان مشخص برگزار می شوند و این مورد اگر شما شاغل باشید ممکن است مشکل ساز باشد. همچنین در صورتی که از نظر مالی در شرایط خوبی نیستید، بهتر است قید این روش را بزنید.
دو روش ذکر شده در بالا، اصولی ترین روش های یادگیری نوازندگی ساز هستند. نوازندگی سازهای موسیقی همچنین می تواند به روش تجربی و سنتی انجام شود. اما این روش برای شما توصیه نمی شود، چرا که در صورتی که استعداد هنری پایینی داشته باشید، هرگز پیشرفت نخواهید کرد و دلسرد خواهید شد. ضمن اینکه باید بدانید که این روش بسیار زمان بر بوده و نیاز به صرف وقت زیادی برای پیشرفت دارد.
علاوه بر سختی های مطرح شده در روش های یادگیری نوازندگی ساز، عوامل دیگری نیز می تواند مسیر یادگیری شما را سخت تر کند. این عوامل عبارتند از:
· مشکلات فیزیکی ایجاد شده در کار با بعضی از انواع آلات موسیقی: ساز هایی مانند گیتار، یوکللی و چنگ از ساز هایی هستند که شما در حین کار با این ساز ها ممکن است به دستان خود آسیب برسانید. این آسیب ها در دراز مدت منجر به ایجاد زخم های پوستی و شکستگی ها در ناخن نیز می شوند.
· مشکلات مکانی سازها: یکی دیگر از سختی ها در یادگیری نوازندگی ساز، مشکلات مربوط به صدای بلند ساز ها است. اکثر ساز ها در هنگام تمرین مخصوصا در روز های اولیه، صداهای گوش خراش و بلندی را تولید می کنند که این ممکن است، همسایه ها و یا حتی خانواده خود شما را به اعتراض وادار کند. این مشکل خصوصا در آپارتمان ها بسیار رایج است.
بانک اطلاعات آموزشگاهی